Uncategorized

Te nézed a híradót?

Megmondom őszintén, nem szoktam nagyon híreket olvasni, olyan értelemben, hogy nem olvasok nyomtatott újságot, és az interneten sem nézem meg reggelente a különböző hírportálok oldalait. Természetesen, ha szembe jön velem valami, ami érdekel, amire kíváncsi vagyok, amiről hallottam, de fogalmam sincs, arról tájékozódom, és azokat a híreket, cikkeket elolvasom. De nincs reggel beütemezve nekem húsz perc arra – mint a filmekben, amikor reggeliznek az asztalnál és apuka olvassa a híreket az újságban -, hogy elolvassam az aznapi vagy a heti híreket.

Nem is nagyon érdekel. Szinte semmi másról nem szólnak, csak balesetekről, celebekről, politikáról, hogy melyik politikus mire költi a pénzét, vagy éppen ki kit csalt meg. És még tudnék jó néhány ilyet mondani. Éppen ezért, nem olvasom a híreket. Csak is azt olvasom el, ami érdekel, vagy érdekelhet.

A tévében sem nézem meg ezeket az adásokat, mert szó szerint lehoznak az életről. Mindenki gyilkol, balesetet szenved, bankot rabol, börtönbe zárták, csalt, lopott, stb. De nem? Tényleg erről szól a tv-ben a híradó. Ja, és arról, hogy új hörcsög született a Nyíregyházi Vadasparkban.

Remélem, egyszer ennek is vége lesz és értelmes dolgokról is lehet hallani a tévés híradóban, de egyelőre inkább azt mondom, hogy az interneten elolvasom a friss híreket, minthogy a tévében megnézzek akár egy percet is ebből.