Nagyszerű hír az energetikai tanúsításra vágyóknak!

Abban, hogy egy lokális érdekeltségű hírportálnál dolgozom, még önmagában nincsen semmi jó vagy különleges. Természetesen az egyáltalán nem baj, hogy az egyik első vagyok, aki értesül a környék történésiről, de ezt én még nem nevezném feltétlenül kiemelt pozíciónak. A munkaközösség ugyan nagyon jó, a kollégákkal ott segítünk egymásnak, ahol csak tudunk, és ez akkor is nagyon jól jött, amikor az egyik technikusunk el akarta adnia házát. Mint tudjuk, ahhoz, hogy egy ingatlant értékesíteni lehessen, rendelkeznie kell bizonyos papírokkal, és az energiával kapcsolatos az egyik ilyen. Mivel a környéken senki sem foglalkozik ilyesmivel, egyértelmű volt, hogy olyan céghez kell fordulni, akiknek a fő profilja az Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén. Ez önmagában nem is hangzik akkora kihívásnak, gondolnánk, azonban a valóság ennél jóval árnyaltabb. Ha megfelelő szolgáltatást keresel, akkor mindenképpen érdemes alaposan utánanézni!

Egy ebédszünetben panaszolta el a kolléga, hogy energetikai tanúsítványra lenne szüksége a háza értékesítéséhez, de nincs ideje és alkalma kutatni utána, és így nem tudja, mitévő lesz majd. Megbeszéltük, hogy akinek akad egy kis szabadideje, nekiáll keresgélni. Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén, csak nem foglalkozhatnak olyan kevesen ezzel, igaz? Hát, végeredményben nem volt olyan egyszerű a nyomára akadni, hiszen ha tanúsítvánnyal foglalkozik is egy vállalkozás, akkor a legtöbb csak lokálisan, a saját területén, illetőleg valami nagyvállalat megbízásából. De az e-tanusitas.eu egy teljesen más tészta! Ők ténylegesen teljes Magyarország területén működnek, bárhova ki tudnak menni felmérést végezni, és ha szükséges, akkor 24 órán belül elküldik a dokumentumot! Mondanom se kell, nagyon megörültem, mikor rájuk találtam, hát még a kolléga. Odahívtam magam mellé, s megmutattam neki, neki pedig a következő dolga volt, hogy felkeresse őket.

Tudomásom szerint az e-tanusitas.eu munkatársa a lehető leggyorsabban kijött hozzájuk és minden szükséges intézkedést, dokumentumot sikerült meglépni, megszerezni. Innentől már az ő dolguk, hogy hogyan adják el a házat.