Egy jó lakásbiztosítás van olyan jó, mint a nyugtató

Minden nap nézek és olvasok híreket. Úgy gondolom, egyszerre vagyunk rendkívül szerencsések és átkozottak is, amiért napjainkban ennyire könnyű hozzájutni az információhoz. Emlékszem, még gyerekkoromban sem volt annyira divatos nálunk a telefon, pedig akkor már a legtöbb háztartásban volt vezetékes, én viszont még leveleztem a távol élő rokonaimmal, barátaimmal. Az azért mégis csak más, mikor elküldöd a levelet, megkapják, válaszolnak, visszaküldenek valamit, és így legalább egy, de inkább két-három hétig is vársz a hírekre, információkra. Újság persze akkor is volt, de ha mondjuk ma este történt valami, azt holnap tudtuk meg, ellentétben azzal, hogyha most történik valami, gyakorlatilag öt perc múlva már lehet róla olvasni a különböző internetes portálok felületein.

Könnyen megállapítható, hogy mennyire pozitív dolog, amit a fentebbiekben megállapítottam. És valóban, hatalmas áldás az, hogy ennyire könnyűszerrel lehet információkat szerezni a világról, meg egyébként is, ha valamelyik rokonom, barátom hogyléte érdekel, nem kell levelet írnom neki, de még csak aggódnom sem kell, ha véletlenül nem veszik fel a vonalas telefont, sőt, még csak hívnom sem kell, hiszen mennyivel egyszerűbb messengeren írni vagy esetleg sms-ben kommunikálni pár szót.

De hátulütője is van annak, hogy ennyire könnyű az információkhoz hozzájutni. Én például tiszta paranoiás lettem, mióta olvasom a netes újságokat, és nézem a híreket. Tele van minden azzal, hogy mennyi helyre betörnek, kirabolják az embereket, megtámadják, megkéselik, az utcán rabolják ki, leég a ház, felrobban a PB palack, és még rengeteg szörnyűség tud megtörténni, amibe alap esetben nem igazán gondolnánk bele. És nem lehet azt mondani, hogy most sokkal több rossz dolog történne a világban, mint amennyi történt mondjuk 50 évvel ezelőtt, mikor nem volt még internet. Mármint nyilván a netes bűncselekmények léte is dolog, és egyáltalán nem szeretném a kiberbűnözést elhanyagolhatóként tételezni, de én most itt picit más témáról beszélek. Egész egyszerűen csak arra gondolok, hogy én nem gondolom, hogy a világ gonoszabb lenne, mint annak előtte bármikor, hanem, mivel nem a havonta egyszer a falun áthaladó postakocsi hozza a híreket, minden nap tudunk szembesülni a szörnyűségekkel, amelyek a világunkban történnek. Nem gondolom, hogy régen kevesebb rossz dolog történt, egyszerűen csak kevésbé tudtunk értesülni róla.

Mindenesetre amennyire áldásosnak találom ezt a technológiai fejlődést, én magam tényleg kissé megijedtem attól, hogy mi minden történhet velünk, amibe bele lehet roppanni lelkileg vagy anyagilag, mennyiféleképpen lehet tönkremenni, mennyi baleset érhet, mi mindenbe lehet belehalni… Hogy kissé jobban érezzem magam, a férjemmel elhatároztuk, hogy szeretnénk egy széleskörűbb biztosítást kötni, mint amink jelenleg van.

Hogy óvatos ember vagyok, az abból is látszik, hogy már eddig is volt biztosításunk a lakáson is. Azonban eddig csak arra kötöttünk, hogyha valamilyen baleset történik, csőrepedés például, vagy, mivel legfelső emeleten lakunk, hogyha esetleg beázik a tető. Azonban a híreket olvasva és látva arra jutottunk, hogy szeretnénk egy betörés esetén is biztosítani a lakást, hiszen nem kevés értékünk van itthon. Főleg egyébként azóta, hogy ilyen technológiai fejlődésnek voltunk a szemtanúi. Drága okos tévénk van, hűtő, mosógép, laptopok. Jó pár év alatt, mióta házasok vagyunk, értékes ékszereket, órákat kaptunk ajándékba, nekem több értékes táskám és cipőm is van, a férjemnek szintúgy. S ha már mindenről az interneten keresztül értesülünk, természetesen ennek is így néztünk utána, hátha akad valami jó lakásbiztosítás akció online, amit megkötnénk a mostani helyett.

lakásbiztosítás akció online

Némi kutakodás után a neten ráakadtunk a Pannon-Safe Kft. oldalára, miután a „lakásbiztosítás akció onlina” kulcsszavakra rákerestünk a Google keresőmotorjában. Ahogy ezen a weboldalon olvasgatni kezdtünk, elcsodálkoztunk rajta, hogy mennyire mindenre lehet kiterjeszteni a biztosítást. Elkezdtünk tehát arról beszélgetni, hogy mit érdemes beikszelni a lehetőségek közül, mi az, amire látunk rációt, hogy bekövetkezhet. A Pannon-Safe Kft. lakásbiztosításai esetén ugyanis akár arra is ki lehet terjeszteni a biztosítást, hogy a nyitva felejtett ablakon, erkélyajtón át befolyt víz okozta károk biztosítva legyenek. Ezt én például nem tartottam ostobaságnak, mert bár én mindig rigorózusan bezárok mindent, mivel a negyediken lakunk, a férjem nem mindig szokta nyáron becsukni az ablakokat, ha elmegy otthonról. Ezzel nincs is semmi gond, engem sem zavar annyira, azért nem tartom valószínűnek, hogy valaki képes lesz felmászni a negyedikre, hogy a bukóra nyitott ablakon bejusson a lakásba és kiraboljon, az viszont megtörtént már, hogy olyan szerencsétlen szögben esett be az eső, hogy az egész falat újra kellett festeni. És mivel én nagyon szeretem a színesre festett szobákat ‒ pont az ilyen balesetek miatt a férjem a fehér falak nagy támogatója ‒, kénytelenek voltunk az egész szobát újra festetni, hiszen lehetetlenség, hogy ne legyen színárnyalatban különbség a falak között, ha az egyikre utólag festünk rá. Nem kissé fájt ez a pénztárcánknak, és kecsegtetőnek tűnt, hogy amennyiben még egyszer előfordul ilyen, nem kell egy nagyobb összegért a zsebünkbe nyúlni, hanem fizet a biztosító.

Ami még újdonság volt számomra, hogy nem csak a betörések okozta károkra lehet biztosítást kötni, hanem a jóhiszeműségből beengedett tolvajok okozta károkra is ki lehet terjeszteni. Ez minket annyira nem érint, de anyósom már régóta egyedül él, és bizony már kétszer is megtörtént vele, hogy értékes ékszereket és a nyugdíja nagy részét tudta ellopni egyik alkalommal egy úriember, aki azt állította, hogy valamilyen civil szervezetnek gyűjt, másik esetben meg postásnak adta ki valaki magát, és azzal csöngetett be hozzá, hogy ajánlott küldeményt hozott. Jelentettük a rendőrségnek, és egyik esetben sikerült is elkapni a tettest, de sajnos az anyagi kárunk attól még megmaradt.

Mivel elég meggyőzőnek tűnt a Pannon-Safe Kft. weboldala és ajánlatai, úgy döntöttünk, nem is keresgélünk tovább a neten a lakásbiztosítás akció online témakörben, hanem velük fogunk lakásbiztosítást kötni. Az oldalon egy nagyon könnyen kezelhető kalkulátor is elérhető, amellyel könnyű kiszámolni magunknak, hogy biztosításunk mennyibe fog kerülni, még mielőtt valóban fel is vennénk a kapcsolatot a céggel, és ott érne minket egy esetleges hidegzuhany. Számomra ez egy nagyon szimpatikus dolog, már ekkor úgy éreztem, egyáltalán nem döntöttünk rosszul, hogy a Pannon-Safe Kft.-t választottuk.

Miután kipipálgattunk mindent, amire szeretnénk a biztosítást kiterjeszteni, pont egy olyan összeget kaptunk, amely még tökéletesen belefért az anyagi keretbe, amit a férjemmel kitűztünk magunk elé. Ennek nagyon örültem, mert nem szerettem volna egyetlen pontról sem lemondani, amelyet bele akartunk foglalni a biztosításba.

Az ügyintézés maga egyébként pofonegyszerű volt, rendkívül kedves, segítőkész emberekkel beszéltünk, semmilyen panaszom nem lehet a cégre ebből a szempontból sem.

Azt meg, gondolom, nem kell kiemelnem, hogy mióta aláírtuk a szerződést és megvan az új biztosításunk, nyugodtabban alszom és még a hírek sem zaklatnak annyira fel.