Jó hírek a felépülni vágyó alkoholizmussal küzdőknek, nincs messze a kiút

A Felépülők Családi Felépülési Központ segítségével, és a saját akaraterőddel te is leküzdheted az alkohol függőséget. Magyarország ingyenes alkoholista kezelése eltarthat akár több mint egy évig is. Ez súlyosan megterhelheti az ember munkaképességét és önellátását, a családi kapcsolatokról nem is beszélve.

A Felépülők segítségével az alkoholista kezelése akár 28 nap intenzív rehabilitáció alatt végbe mehet, amihez utógondozás is jár. Az országban a 28 napos rehabilitáció maga Szőcön megy végbe, viszont az utógondozást Budapesten és Veszprémben is igénybe lehet venni. A honlapjukon megéri alaposan körülnézni további információért.

Amit én találtam, az mindenképp kecsegtető volt. A szőci rehabilitációs központban egyszerre maximum 6 főt tudnak elszállásolni, ezért 4-6 fős csoportokkal foglalkoznak, családias körülmények között. A programban a gyakori addiktológiai konzultáció mellett csoportos foglalkozásokat és rendszeres szabadban történő kirándulásokat is terveznek. Az épületet online is be lehet járni. Egy tágas családi ház gyakorlatilag a rehabilitáció színtere, két két ágyas és két egy ágyas hálószobával, egy tágas fürdő helyiséggel, étkezővel, nappalival és szintén tágas terasszal.

Ha viszont valaki nem ezt a fajta szolgáltatást szeretné igénybe venni, kínálnak családi és egyéni konzultációt is, amit ha jól értettem, heti rendszerességgel lehet igénybe venni Budapesten és Veszprémben. A jelenlegi helyzetet figyelembe véve, az érdeklődőknek nem ártana telefonon megkérdezni, vajon online konzultáció lehetséges-e. Erről nem kimondottan találtam információt.

Annyi biztos, hogy nagyon sokan dicsérik őket, és ha eltökélt az ember a leszokásra való vágyában, biztos vagyok benne, hogy ez a program nagy segítség tud lenni. Mindenképp keressék fel a linket, és győződjenek meg személyesen, hogy megfelelő-e számukra ez a leszokási módszer.