A híradó nincs rám jó hatással

A híradóban hallottam róla, hogy kigyulladt egy lakóépület a városban. A baleset közben egy gázpalack is felrobbant. A tűzoltóság nagy erőkkel próbálta eloltani a hatalmas tüzet, de sajnos nem igazán sikerült épségben megmenteniük a házat, mivel a PB gázpalack felrobbanása tovább nehezítette a tűzoltók munkáját. Szerencsére nem sérült meg senki a tűzesetben, viszont a család fedél nélkül maradt.

A testvérem házában is van egy gázpalack, mivel azzal főznek, illetve sütnek. A tévében hallott hír azonban megijesztett, felhívta a figyelmemet arra, hogy milyen veszélyes is lehet, ha gázpalackot tart valaki a lakásában. Gyorsan elsiettem a testvéremhez, akit figyelmeztettem a veszélyre. Tudom, hogy nevetségesnek tűnik ez az egész, de hirtelen annyira megrémített a hír, hogy muszáj volt megnyugtassam magam. Én a tőlem telhetőt megtettem, hiszen felhívtam a testvérem figyelmét a propán-bután gázpalack veszélyeire. Ezután egy kicsit jobban éreztem magam. A tesóm megnyugtatott, hogy nincs mitől félnem, az ő házuk teljesen biztonságos, valamint nagyon óvatosak, nem lesz semmi baj.

gázpalack ár

Bár szerettem volna ezután a gázpalack témát elengedni, hogy ne jusson többé az eszembe a tévében hallott tragédia, de ez nem sikerült, ugyanis Roli, a tesóm a palackok beszerzéséről és áráról kezdett nekem beszélni. Elmondása szerint nemrég talált rá a gazpalackfutar.com internetes oldalra, ahol a gázpalack ár kifejezetten kedvező. Az általuk vásárolt 23 kg-os PB gáz a gázpalackfutárnál csak 11.000 forintba kerül. Ez az összeg bruttóban értendő és ebben már benne van a kiszállítási díj is, ugyanis ez a cég az ügyfelek otthonába kiviszi a palackokat. Persze nem az egész országba szállítanak gázpalackot, csak Budapestre és a 20 km-es vonzáskörzetébe. A testvérem még épp ezen a vonzáskörzeten belül lakik, tehát nyugodtan rendelheti haza a palackokat. Azt mondta, hogy ez nagyban megkönnyíti az éltét, mivel korábban elég messzire el kellett mennie a PB gázért. Ezután azonban nagyon kényelmes lesz számára, hogy házhoz viszik a gázt.

Örültem Roli kényelmének, de még most sem tudok igazán megnyugodni. Amiért a gázpalack ára jó, és könnyen beszerezhető, azért még lehet veszélyes. Meglehet, hogy egy kicsit túlparázom a dolgokat, nem kellene ennyi híradót néznem.