Betegesnek tűnhet, de így szoktam meg: megtartom az összes újságot

 Régen volt a tévében az a műsor, amiben ilyen gyűjtögetőket mutattak be. Már nem olyan gyűjtögetőket, mint az ősember, aki nem megtermelte a gyümölcsöket, magvakat és egyéb növényi élelmiszereket, hanem összegyűjtögette, hanem olyan embereket, akik fura dolgokat gyűjtenek, és nem hajlandóak kidobni semmit, így hosszú évekig őrizgetnek egy egyszerű villanyszámlát vagy blokkot egy jelentéktelen bevásárlásról.

Nos én nem feltétlenül vagyok ennyire vészes eset, de tény, hogy nagyon sok mindent elrakok azzal a felkiáltással, hogy jó lesz ez majd még későbbre. Tulajdonképpen főleg a nagyszüleimtől tanultam ezt a hozzáállást, akik vidéken nőttek fel, egy olyan korszakban, amikor nehezebb volt bármihez hozzájutni, szóval megszokták azt, hogy minden használhatót félretesznek, és erre tanítottak engem is. Én például megőrzöm a régi újságokat. Nem visszamenőleg ’96-ig, de azért jó 4-5 évnyi Nők Lapjám meg Rubikonom van otthon. És persze fel is szoktam néha ezeket lapozni, engem jó érzéssel tölt el, ha ezeket újra elővehetem.

Ilyenformán számomra egyértelmű volt, mikor saját lakást vásároltam, hogy olyat fogok választani, amelyben megfelelő hely lesz majd arra, hogy tárolni tudjam a dolgaim. A berendezésnél sokat gondolkodtam, mert könnyen tisztítható, megbízható, stabil felületet akartam. Az interneten keresgéltem egy darabig, mikor is ráakadtam a http://www.rackinglog.hu/ weboldalra. Némi olvasgatás után arra jutottam, hogy azokat a helyiségeket, amelyeket valamilyen raktárnak akarok kialakítani, a spájz például, vagy a garázsnak egy része, salgó polc rendszerrel fogom berendezni.

Ugyanis, ahogy a http://www.rackinglog.hu/ oldalon utána olvastam, megbizonyosodtam arról, hogy ez a salgó polc lesz az, amire nekem szükségem van, mert megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyeket felállítottam. A salgó polc nagyon stabil és fémből van, tehát bármit lehet rajta tárolni és nagyon könnyű tisztítani, ha épp arról van szó. Igazából nem is hezitáltam különösen sokáig, fel is vettem a http://www.rackinglog.hu/ oldalt üzemeltető céggel a kapcsolatot, hogy kérjek tőlük egy árajánlatot.

A szolgáltatásaik között szerepel, hogy helyszínre jönnek felmérni a terepet és a megrendelő pontos igényeit. Az időpontokkal kapcsolatban rendkívül rugalmasnak bizonyultak, aminek én rendkívül örültem. Mivel elég nagy raktárhelyiséget akartam kialakítani, hogy minden vackomat kényelmesen tudjam tárolni, akár az idők végezetéig, ha úgy van, én nem sajnáltam akár sok pénz is ölni ebbe. Szóval örültem, hogy ennyire alaposan utánajárnak a dolgoknak, és nem érdekelt, hogy ez mennyibe fog kerülni. Azért meglepődtem, mert jóval kedvezőbb árajánlatot kaptam végül, mint amire számítottam.

A másik nagyon kedves dolog, ami nekem nagyon tetszett, hogy nemcsak igényre szabva megtervezik és leszállítják, hanem fel is szerelik a megrendelt polcrendszert. Ahogy említettem az időponttal kapcsolatban rendkívül rugalmasak.

Én annak a lehetőségnek is nagyon örültem, hogy valaki más beszereli helyettem a polcrendszert, ugyanis mondhatni híján vagyok a kézműves tálentumoknak. Nagyon kedves szakemberek állították végül a helyére a salgó polcrendszerem, és nagyon gyorsan készen is lettek vele, szóval a beköltözéssel egyáltalán nem kellett várnom, pedig fel voltam készülve rá, hogy több dolog is közbe fog jönni, mégis teljesen simán ment a dolog.

Nagyon meg vagyok elégedve azóta is a salgó polcaimmal, végre van hol rendesen tárolnom az újsággyűjteményemet. Ráadásul volt lehetőség címketartót is kérni a személyre szabásnál, így még nagyon átlátható is a rendszerem!