Érdemes néha a hírek alatti hirdetéseknél is résen lenni

Szeretek tisztában lenni a hírekkel, így minden nap el is olvasom az újdonságokat. Természetesen ebben, mint minden másban is túlzásokba lehet esni, ezért oda kell figyelni, mennyit is fogyasztunk ezekből a tartalmakból a mentális egészségünk érdekében. Mindannyian biztos tapasztaltuk már, hogy a híroldalak azért nagyon szeretik riogatni a népet mindenféle hatásvadász cikkekkel. Ilyenkor az embernek résen kell lennie, mert nagyon könnyű egy negatív spirálba kerülni, és ha az emberen eluralkodik a pánik, onnan nagyon nehéz visszajönni. Nekem is megvannak bizonyos oldalak, amiket elolvasok, mert talán objektívebbek, mint a többi, és azok az oldalak is, amiket jobb, ha az ember messziről elkerül.

Viszont vannak olyan esetek, amikor a hírolvasás hasznos tud lenni, hiába pánikkeltő egy cikk. Velem nem egyszer fordult már elő, hogy ugyan butaságot olvastam egy híroldalon, de a cikk alatt lévő reklám megragadta a figyelmem. Ezekre érdemes odafigyelni, hiszen néha szoktak hasznos dolgokat is reklámozni, én is találtam már egy – két jó terméket. Ilyen volt többek között, amikor rátaláltam a https://gumidiszkont.hu oldalára egy híroldal hirdetése alatt. Pont jól jött, mert ideje volt, hogy lecseréljem az autóm gumiabroncsait. A hirdetés alapján szimpatikusnak tűnt az oldal, így úgy voltam vele, hogy egy próbát megér, legfeljebb csak körülnézek, és nem veszek semmit.

https://gumidiszkont.hu

Minden várakozásomon felül teljesített a gumidiszkont.hu weboldala. Az első, ami az ember szeme elé kerül, az egy nagyon részletes kereső. Ha ide beírjuk a megfelelő adatokat és paramétereket, akkor ki fogja dobni, hogy az autónkhoz mely darabok is lennének megfelelőek. Én kicsit aggódtam, mert nekem egy régebbi típusú autóm van, de a keresőnek ez egyáltalán nem okozott gondot, így is nagyon sok találatot dobott ki. Volt, ami megtetszett, majd kikértem egy hozzáértő ismerősöm véleményét, aki rámondta az áment. Nagyon jutányos áron voltak a gumiabroncsok, le voltak árazva, így még arra se lehetett panaszom, hogy egy kicsit jobban a zsebembe kellett volna nyúljak.

Szerettem volna egy kicsit utánanézni a szállításnak, mert már mindent házhoz szállítással rendelek. Sokkal egyszerűbb, ha valaki kihozza nekem a megrendelt terméket, mintha én elmennék érte, megéri azt a kis plusz pénzt. Bár ha úgy vesszük, az üzemanyag is pénzbe kerül, illetve az autó is használódik, szóval igazából mindenképp megéri. A szállítási díj darabonként 1690 Ft, és ha legalább négy gumiabroncsot rendel az ember, akkor a délig leadott rendeléseket a futárszolgálat akár másnap kiszállítja. Azt is olvastam az oldalon, hogy figyelembe kell venni, hogy az úgynevezett főszezonban, ami március 11-től május 15-ig, valamint október 10-től december 31-ig tart, a futárszolgálatok terhelése megnő, így előfordul, hogy a szállítási idő is megnő 4 – 5 munkanapra.

Engem ami megfogott, az az volt, hogy egy 100% – ban magyar cégről van szó. Nem tudom, miért, hiszen minden rendes céget manapság le lehet követni, utána lehet nézni a működésének. De valamiért megnyugtat, hogyha látom, hogy egy magyar cégtől rendelek. Lehet amiatt, hogy ha esetleg csalás áldozata leszek, belföldön könnyebb intézni ezeket az ügyeket? Lehetséges. Mindenesetre ezt érzem, így örültem, hogy nem kell aggódnom, ha megrendelem a gumiabroncsokat erről a weboldalról. Azt is lehet olvasni, hogy több mint 30 000 féle gumiabroncs közül válogathatunk, illetve pénzvisszafizetési garancia is van a termékekre, ha esetleg nem vagyunk velük megelégedve.

Az is tetszett a https://gumidiszkont.hu/ oldalán, hogy van egy blog is, ahol ebben a témában lehet különböző érdekes cikkeket olvasni, amit hozzáértő emberek írnak. Én ugyan abszolút nem vagyok otthon a gumiabroncsok világában, mégis érdekesnek találtam az okfejtéseket, amiket ott olvastam. Szerintem ez egy abszolút laikusnak is hasznos tud lenni, hiszen olyan információkkal is találkozhatunk, amelyekkel alapjáraton nem futunk össze.

Hogyha rákattintunk az általános információk fülre, rögtön a szemünk elé kerül egy leírás az adatvédelemről. Én ennek nagyon örültem, mert manapság, ahogy egyre modernizálódik a világ, egyre inkább nagyobb hangsúlyt kell fektetni az adatvédelemre. Hisz sosem tudhatjuk, éppen kinek kellenek az adataink, még ha azt is gondoljuk, hogy semmi érdekes nincs bennünk.

Ugyanezen az oldalon lehet a termék lemondásáról olvasni, amire az embernek a termék kézhez vételétől számítva 14 napja van. Nem kell megindokolni, hogy miért, jogszabály alapján ehhez minden fogyasztónak joga van. Viszont az is olvasható, hogy ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor a termék visszajuttatásáról minden vásárlónak a saját maga költségén kell intézkedni. Ezekben a helyzetekben nagyon oda kell figyelni, mert volt már velem is olyan, hogy vissza akartam egy terméket küldeni, és azt mondta nekem az eladó, hogy ez nem lehetséges. Szerencsére akkor már én is tájékozottabb voltam, elmondtam neki szépen a jogaimat, és a be nem tartás következményeit, és mindjárt más lett a dolog.

Ha tovább olvasunk, akkor láthatjuk, hogy garancia is van a Schnell Service 2000 Kft. által forgalmazott gumiabroncsokra. Azonban ezt a garanciális igényt nem lehet érvényesíteni, ha a hiba amiatt van, mert nem jó helyen tároltuk a gumiabroncsokat, illetve ha figyelmen kívül hagytuk a vonatkozó szabványokat, és a gyártó által adott előírásokat. Szintén kizáró ok, ha hibát baleset, rongálás vagy egyéb külső behatás okozta, de ennek minősül az is, ha például az abroncsok megrongálódása a nem rendeltetésszerű használatból ered.

Ha garanciális hiba van, akkor meg kell tenni a bejelentést, aminek tartalmaznia kell a gumiabroncs részletes adatait, az eladás és a vétel időpontját, helyszínét többek között, valamint fontos megemlíteni a gumiabroncsok tárolásának a helyét is. Ha reklamáció van, minden esetben mellékelni kell a számlát is a vásárlásról. Ha bármi kérdésünk van, akkor a https://gumidiszkont.hu oldalán találunk egy kapcsolat fület is, ahol az ember láthat egy telefonszámot, egy e-mail címet és egy címet is, amin keresztül az ügyfélszolgálat elérhető. Nekem is volt kérdésem a rendeléssel kapcsolatban, így úgy gondoltam, hogy írok nekik egy e-mailt, nem zaklatom őket telefonon egy banális kérdés miatt. Nagyon gyorsan megjött a közreműködő válasz, és így már semmi kétely nem maradt bennem végleg azzal kapcsolatban, hogy rendeljek-e innen gumiabroncsokat vagy sem.

Nekem szerencsére minden rendben és zökkenőmentesen zajlott a rendeléssel és a kiszállítással is. Összességében nagyon meggyőzött ez a szolgáltatás, hiszen sokkal több időbe és pénzbe került volna, ha máshonnan szerzem be a gumiabroncsaimat. Már csak azért is, mert biztosan nehezen vettem volna rá magam, hogy elkocsikázzak az egyik telephelyre, pedig igazán nincs messze tőlünk. De hát a lustaság fél egészség, ahogy a mondás tartja. Én azt tudom mondani, hogy ha bárki gumiabroncsokat keres, akkor a https://gumidiszkont.hu oldalán biztos meg tudja találni a neki tetszőt.